Politisk opfordring: Lav flere børn!

Thisted Kommune besluttede i går at frede en lang række skoler og daginstitutioner, men sendte også en klar opfordring til de små bysamfund.

"Få nogle flere børn!"

Sådan lyder opfordringen fra politikerne i Thisted Kommune, efter at det i går blev besluttet, at en række lukningstruede skoler og institutioner bliver fredet.

- Vi vil rigtig gerne have, at de hygger sig, og at det så om nogle måneder eller år viser sig, at vi faktisk får et stigende antal børn i vores område, lyder Ulla Vestergaards forhåbning.

Hun er gruppeformand for Socialdemokraterne i Thisted Kommune og var med, da kommunalbestyrelsen med flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten i går besluttede at frede kommunens skoler og institutioner.

I Sennels fejrede de i dag, at deres skole alligevel ikke skal lukke, og her tager de godt imod den politiske opfordring:

- Vi kan jo begynde i aften, og jeg har ladet mig fortælle, at onsdag er lillekone-aften, lyder det med et smil på læben fra Joachim Plaetner Kjeldsen, der er talsmand for forældregruppen på Sennels Skole.

Skolerne i Østerild og Vorupør er de eneste, der ved gårsdagens møde ikke blev fredet. De skal i stedet fremover være afdelinger under andre skoler. Også alle daginstitutioner blev på mødet fredet - dog med undtagelse af en institution i Thisted og én i Bedsted.