Politisk opbakning til sældrab

Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, mener at fredningen af sælerne i danske farvande skal ophæves, så bestanden kan reguleres.

Sael_0.jpg

Sælbestanden i danske farvande er vokset markant de sidste 10 år, og derfor ønsker Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, at det skal være slut med fredningen af sælerne.

- Mange forbinder sæler, med nogle små nuttede harmløse dyr, som er truet af fangere, der slår dem ihjel med køller. Faktum er dog , at sælbestanden i Danmark er ude af kontrol, og det er et meget alvorligt problem, siger Thomas Danielsen.

Æder af fiskernes fangst

Den voksende sælbestand har haft konsekvenser for fiskerne langs kysterne. I flere tilfælde har sæler spist af fangsten og ødelagt udstyr.

- Det sidste sæt vi havde af stenbidere, der fik vi ikke én eneste selv. De havde ædt dem allesammen, siger skipper Arne Jensen fra Hvide Sande.

Thomas Danielsen opfordrer miljøministeren til at gå ind i sagen og se på, hvad der kan gøres for at bremse sælbestaden. Han mener dog ikke, at fiskerne selv skal have lov til at slå sælerne ihjel.

Hør Arne Larsen fortælle om sælproblemerne her:

2:00
Sael