Politisk flertal: Stoffer på Snapchat skal stoppes

Der danner sig et politisk flertal for at sætte en stopper for det massive salg af stoffer, der finder sted på det sociale medie Snapchat.

Det er tilbud som dette tusindvis af unge dagligt får ind via Snapchat.
Det er tilbud som dette tusindvis af unge dagligt får ind via Snapchat.
Foto: Affotografering af Snapchat

Efter at TV MIDTVEST den seneste uge har dokumenteret, hvor let det er for kriminelle at sælge stoffer på Snapchat, er der nu et politisk flertal for at komme problemet til livs.

Blandt de partier, som er klar til at kigge på en løsning, er Dansk Folkeparti.

- Vi er glade for, at der er andre partier, som også vil kigge det her efter i sømmene. Det siger sig selv, at hvis der er nogen, der handler med narko - uanset platformen - så skal vi sørge for at give politiet de bedst mulige forudsætninger for at komme efter dem, siger Peter Kofod Poulsen, der er medlem af Retsudvalget for DF.

I dokumentaren 'Snavs på Snappen' viste TV MIDTVEST, hvordan man på bare tre timer kan få adgang til en gruppe og kontakt til en pusher. Men som reglerne er i dag har politiet svært ved at gøre det samme, og det er netop politiets værktøjskasse, som der nu er politisk stemning for at udvide.

Både Socialdemokratiet og Venstre har tidligere tilkendegivet, at de mener, ulovlighederne skal stoppes.

- Når man skal ind og infiltrere det her miljø, har man brug for at kunne gå ind som mulvarp. De muligheder har man ikke i dag, og det synes jeg, vi skal kigge på fra Christiansborgs side, siger Trine Bramsen (S), der er partiets retsordfører.

Politiet skal have flere værktøjer

Som reglerne er i dag, må en betjent ikke udgive sig for at være en anden for eksempelvis at følge med i en narkohandel.

- Det er besværliggjort af den lovgivning, som vi har været med til at vedtage i salen. Og derfor har jeg bedt justitsministeren om at kigge på, hvordan vi laver lovgivningen om, siger Preben Bang Henriksen, der er retsordfører for Venstre.

I EU er man også i gang med at undersøge, hvordan man kommer salget af stoffer på nettet til livs. Holdningen er, at det bliver svært, men at EU står stærkere overfor store virksomheder som eksempelvis Snapchat end Danmark gør.

1:51
Se indslaget: Politisk flertal for flere muligheder til politiet