Politisk ekspert: Smart at samle stemmerne

Ifølge TV 2's politiske redaktør Anders Langballe gør Venstres lokale kredse i Vestylland klogt i at gå sammen og pege på én kandidat.

Ifølge den politiske portal altinget.dk står Venstre til at gå fra seks til fire folketingsmandater i Vestjyllands Storkreds. 

Dermed kan folketingsmedlemmer som Thomas Danielsen, Kristian Pihl Lorentzen og Mads Rørvig komme til at kæmpe om en plads på Christiansborg.

Det har fået Holstebros tidligere borgmester Arne Lægaard til at pege på Thomas Danielsen som det bedste bud på en repræsentant for området, selv om Danielsen er opstillet i nabokredsen Lemvig-Struer.

- Hvis man ikke står sammen i det nordvestjyske område, altså Lemvig, Struer og Holstebro, så risikerer man, at mandaterne går til Kristian Pihl Lorentzen i Viborg og til Mads Rørvig i Silkeborg, og så er der altså et hjørne, der ikke er repræsenteret, siger Anders Langballe.

Holstebrokredsens spidskandidat, Marianne Bredal, undrer sig, men ifølge TV 2's politiske redaktør er det et smart træk.

- Marianne Bredal og hendes folk synes formentlig ikke, at det er rigtigt at gøre, men hvis man satser på at få valgt en kandidat deroppe, så skal man jo gøre som Arne Lægaard siger: Samle sine stemmer på én af kandidaterne, siger Anders Langballe.

De tre af Venstres spåede fire mandater forventes at gå til Inger Støjberg, Kristian Jensen og Esben Lunde Larsen.