Politimand dømt for embedsmisbrug

En politimand fra Holstebro blev i dag dømt for embedsmisbrug efter at have ført en privat efterforskning af sin kones tidligere arbejdsgiver.

1:44

Det kan nu koste en politiassistent jobbet, at han overvågede sin kones tidligere arbejdsgiver.

Den 54-årige politiassistent blev i dag dømt for embedsmisbrug. I både arbejdstid og fritid har han efterforsket og overvåget en taxa-vognmand fra Holstebro, som politiassistentens kone i 2012 arbejdede for.

Politiassistenten blev i dag kendt delvist skyldig og skal betale en bøde på 4000 kr. Samt alle sagens omkostninger.

- Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med, at han ikke er blevet fuldstændig frifundet. Det var det, jeg bad om, og det har jeg så måtte konstatere, at det fulgte retten mig ikke i, siger forsvarer, Torben Koch.

Senioranklager, Magrete Sanng er derimod tilfreds med dommen

- Anklagemyndigheden er tilfreds med, at der er kommet en dom, hvor tiltalte er fundet delvist skyldig, siger hun.

Sagen begyndte i 2012, da politiassistentens kone blev fyret som chauffør af taxa- og vognmand, Bo Pedersen. Efterfølgende angav kæresten vognmanden til skat og politiet og beskyldte ham for sort arbejde.

Derefter startede den nu dømte politiassistent en personlig efterforskning og overvågning af Bo Pedersen og hans familie velvidende, at han var inhabil i efterforskning af den pågældende sag.

Bo Pedersen, der gennem længere tid er blevet overvåget af politiassistenten er ikke tilfreds med dagens dom.

- Jeg havde forventet en klokkeklar straf, altså 10 dage i spjældet eller et eller andet, fordi jeg synes, at det var så krænkende, det han har gjort, siger den tidligere vognmand.

Selvom den krænkede taxa-vognmand er skuffet, er han glad for, at der nu er faldet en afgørelse.

Under domsafsigelsen var den tiltalte politiassistent særdeles frustreret over dommen, som han mente, var helt forkert. Det førte til, at han afbrød dommeren med beskyldninger om faktuelle fejl, hvorefter forsvareren måtte irettesætte den tiltalte politiassistent.

Politiassistenten har tidligere haft flere disciplinærsager på nakken og har fået frataget sin tjenestepistol.

Ifølge Jens Kaasgaard, der er politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi kan dagens dom få yderligere konsekvenser for den dømtes job i politiet.

Fordi bøden er på under 10.000 kroner kræver det en speciel tilladelse fra procesbevillingsnævnet for at få lov til at anke sagen.