Politikredse går sammen for at fælde tricktyve

Ældres opfordres til at bede uventede gæster om legitimation - og nu samarbejder Midt- og Vestjyllands Politi også med Østjyllands Politi for at finde frem til tricktyvene.

Politi.dk logo_1.jpg

Flere ældre i Viborg, Silkeborg og Randers har de seneste dage været udsat for tricktyve, og politiet undersøger nu, om det er de samme gerningsmænd.

- Det er vildt utryghedsskabende, siger vagtchef Martin Glerup Christensen i Østjyllands Politi lørdag.

De fleste af tilfældene er sket i de ældres egne hjem. Nogle af tyvene har fået foden indenfor, fordi de har sagt, at de kommer fra kommunen.

- Der er desværre mennesker, der går direkte efter at narre og stjæle fra de her ældre borgere. Derfor skal man skal ikke lukke nogle personer ind, som ikke kan legitemere sig. Det kan jo sagtens være, at de udgiver sig for at være ansat et eller andet sted, men de skal altså kunne dokumentere det, lyder opfordringen fra Henrik Nielsen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

En mand på 82 år fra Randers mistede fredag ved middagstid en tegnebog, da en påstået kommunalt ansat var troppet op hos ham. Sidenhen fulgte flere sager i Østjylland. Den påståede hjemmehjælper talte dansk med accent, og det var også tilfældet med den kvinde, som både torsdag aften og fredag eftermiddag kom ind hos et ældre ægtepar i Viborg og Silkeborg.

På grund af tilsvarende sager i de seneste dage i Viborg og Silkeborg forsøger politifolkene i Østjylland og Midt- og Vestjylland at samarbejde om efterforskningen, fortæller vagtchef Martin Glerup Christensen lørdag.

Både Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi vil meget gerne modtage oplysninger i sagen. For eksempel om tilfælde, hvor personer er blevet set banke på en række døre med uforrettet sag.

/ritzau/