Politiklagemyndighed undersøger dødsulykke på Mors

44-årig mand dræbt i en trafikulykke ved Nykøbing, efter at politiet havde sat efter ham.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu undersøge en trafikulykke, der natten til lørdag kostede en 44-årig mand fra Mors livet.

Ulykken skete klokken 01.07 i krydset ved Nørrebro og Vildsundvej uden for Nykøbing. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at den 44-årige kom fra Nørrebro og tilsyneladende fortsatte lige over krydset ved Vildsundvej, hvor hans Mercedes endte i grøften og ramte et træ.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed oplyser i en pressemeddelelse, at den 44-årige kørte galt "i forbindelse med politiets eftersættelse af ham".

Det er normal procedure i den slags sager, at forløbet undersøges af politiklagemyndigheden, og selve undersøgelsen betyder altså ikke, at man kan fastslå, at politiet har handlet forkert.

- Politiklagemyndigheden iværksatte straks en efterforskning i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben, står der i pressemeddelesen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu lave en redegørelse af sagen, og det bliver så op til statsadvokaten at vurdere, hvad der herefter skal ske.

Ulykken er allerede blevet undersøgt af en bilinspektør.

Opdateret klokken 10.33 med oplysninger om pressemeddelelsen fra politiklagemyndigheden. 

Ulykken skete i krydset ved Nørrebro og Vildsundvej