Politiker: Pas på genudsætning af dyr

Nu blander Thomas Danielsen sig i debatten om bæverens indflydelse på naturen, efter at flere lodsejere har udtrykt frustration over dyret.

250315ThomasDanielsen.jpg

Der er i disse dage stor debat om, hvorvidt bæveren hører til den danske natur. Bæveren har været fraværende i  Danmark i mere end tusind år, men efter genudsættelsen af 18 bævere tilbage i 1999 er der nu flere end 200 af slagen rundt om i de danske bække. Flere lodsejere har på seneste ytrer deres frustration over ødelagte marker, oversvømmede arealer og kældre. Nu bakker Thomas Danielsen(V), der sidder i Miljø- og fødevareudvalget, op om lodsejerne.

- Den påvirker, hvor der bliver oversvømmelse, hvilke planter der er hvor, og dernæst så ødelægger den jo mange af de store natur og genopretningsprojekter, vi har lavet. Derfor er der ikke kun foredele, når vi forsøger at genoprette gammel dansk natur, siger Thomas Danielsen og fortsætter:

- Det har aldrig været min kop te at vi satte bæveren ud igen. Det har nogle konsekvenser, når vi indsætter dyr, der ikke har været her i tusind år. Jeg synes, det er på tide, at vi får en evaluering af, hvilken betydning det får, når vi politikkere beslutter at genudsætte et dyr.

Det næste dyr, der skal genudsættes, bliver elgen. Det kommer til ske i løbet af 2016 efter omkring 5000 års fravær.