Politikerne kommer hjem til dig

Den helt store trend op til næste valg bliver dør-til-dør metoden for landsdelens politikere. Især de unge er blevet inspireret fra udlandet.

doerklokke.JPG

Nu er det ikke kun til fastelavn, der kommer uventede gæster og ringer på døren. Fra nu af og frem til næste valg, kan man også regne med at få politikere på besøg. De vil dog ikke synge en sang, men forsøge at sælge et politisk budskab.

Inspireret fra udlandet

Dør-til-dør metoden bliver flittigt brugt i udlandet, især i Storbrittanien og USA, og det er da osse der, at mange af de unge politikere er blevet inspireret. Det gælder f.eks. den konservative Anne Hansen, som stiller op til Folketinget i Herning-kredsen. Allerede nu er hun sammen med en gruppe frivillige igang med at stemme dørklokker.

Valgstrateg: Det virker

Også Socialdemokraternes folketingskandidat Annette Lind i Holstebro-kredsen vil sammen med frivillige stemme dørklokker op til valget. Hendes kampagneleder er Dan Holt Jensen, og han var i USA under det amerikanske præsident-valg. Han er ikke i tvivl om, at det virker.

 - For hver frivillig vi får til at stemme dørklokker, får vi tre-fire sikre stemmer på Socialdemokraterne, lyder hans analyse.

Mere om historien i TV/MIDT-VEST søndag aften 19.30.