Politikere: Ok til fadervor

De midt- og vestjyske folketingspolitikere er overvejende positive over for morgenbøn i folkeskolen.

060109PerOerum.jpg

HER KAN DU SE, HVAD FOLKETINGSPOLITIKERNE MENER OM FADERVOR I FOLKESKOLEN:

Jens Christian Lund, Socialdemokraterne:

- Det skal skolen selv bestemme. Det er derfor, vi har et demokrati, og hvis skolen synes, at fadervor er en god idé, synes jeg også, at det er en god ide.

Christian Pihl Lorentzen, Venstre:

- Jeg synes utroligt godt om fadervor i folkeskolen, og jeg går stærkt ind for at bevare fadervor. Vi skal holde fast i det kristne livssyn. Kun når vi er forankret i egne værdier, er vi i stand til at møde andre med åbenhed. Men jeg er dybt rystet og harm over, at nogle mener vi skal afskaffe fadervor - hvad bliver så det næste?

Kristen Touborg, SF:

- Jeg mener, at folkeskolen skal være fri for religion. Jeg synes, vi skal afskaffe fadervor, for der går også ikke-troende børn i folkeskolen, og dem må vi ikke glemme.

Per Ørum Jørgensen, Det Konservative Folkeparti:

- Vi er nødt til at bevare de gamle danske værdier, og der er fadervor i skolen en vigtig værdi. Jeg er glad for at min datter lærer fadervor i skolen.

Johs. Poulsen, Det Radikale Venstre:

- Det hører hjemme i en kristen friskole - ikke i folkeskolen. Folkekirken og kristendommen er ikke en del af den danske folkeskole. Det er en del af vores kulturgrundlag og noget, der skal undervises i, men folkeskolen er ikke et forkyndelsessted. Hvis man ønsker forkyndelse, bør man komme i kirken.

Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti (afløser midlertidigt Christian H. Hansen):

- Det må være op til den enkelte skole, om man tager fadervor med - ligesom valget omkring, hvorvidt man synger morgensang. Jeg kan ikke se noget galt i, at man gør det.

BEMÆRK: Du kan ikke længere skrive kommentarer om fadervor her. Gå til siden: Fadervor til debat.

HØR PER ØRUM JØRGENSEN UDDYBE, HVORFOR HAN ER SÅ BEGEJSTRET FOR FADERVOR I FOLKESKOLEN:

2:45