Politikere lover strammere kurs over for mårhunden

Ifølge flere politikere skal indsatsen mod mårhunde nu styrkes, og en skydepræmie er blandt løsningsforslagene.

Det er ikke mere end 10 år siden, at man opdagede den første mårhund i Danmark. I dag er der mindst 3000.
Det er ikke mere end 10 år siden, at man opdagede den første mårhund i Danmark. I dag er der mindst 3000.
Foto: Kirsten Axelsen, TV MIDTVEST

Der er brug for en mere effektiv indsats mod mårhunden. Sådan lyder det i dag fra flere politikere, efter TV MIDTVEST i går kunne fortælle, at kampen mod det uønskede dyr ser ud til at være tabt.

- Noget tyder på, at man måske har været lidt for tilbagelænet. Vi er nødt til at finde nogle veje, så vi får endnu flere jægere til at engagere sig i det her, siger Kristian Pihl Lorentzen (V), som er medlem af Miljø- og Fødevareudvalget.

Han bakkes op af Thomas Danielsen (V), som ordfører på området. Han oplyser, at Miljøudvalget mødes i morgen tirsdag for at kigge på mulighederne for mere regulering.

- Vi har allerede sat stærkt ind, men vi har ikke været gode nok. Næsten lige meget hvad vi gør, formerer de sig hurtigt, men vi ønsker at komme mårhunden til livs, siger Thomas Danielsen.

Skydepræmie blandt løsningerne

Jægeren og den tidligere politiker Harry Jensen foreslog i går, at jægere skal have en såkaldt skydepræmie, når de har skudt en mårhund.

Et forslag, som Thomas Danielsen bakker op omkring.

- Blandt alternativerne kommer vi også til at snakke om en skydepræmie i form af eksempelvis kontante præmier, tøjpræmier eller lodtrækninger om attraktive jagter på statens arealer. Men jeg tror ikke, at en skydepræmie er nok i sig selv. Det skal kombineres med flere fælder og kameraer eller kunstige grave, som kan lokke dem til, siger Thomas Danielsen.

Kristian Pihl Lorentzen er dog lidt mere fortaler for en økonomisk gevinst.

- Jeg synes, det er meget interessant, og det fortjener en seriøs overvejelse på Christiansborg. Det kan ikke nytte, at vi opgiver kampen. Vi har et formeringmønster som på mange måder minder om rotter, og de generer andre arter. En skydepræmie kunne være det, der får mange flere jægere til at engagere sig i det her, siger Pihl Lorentzen.

Indtil nu har man bekæmpet mårhunden med fælder, hvor ost er lokkemidlet, og GPS-halsbånd der afslører, hvor familien befinder sig.

Alene i år er 203 mårhunde blevet skudt i Ringkøbing-Skjern området. Sidste år var det tal på 85.