Politikere: Lad os så komme igang

De lokale folketingsmedlemmer og kandidater er lettede over, at ventetiden endelig er slut.

260811_Per_Oerum_Joergensen.jpg

De er ikke enige om ret meget, men een ting kan de midt- og vestjyske folketingspolitikere og kandidater godt nå til enighed om: Det er rart, at ventetiden endelig er slut.

- Vi har ventet på det her i flere måneder, og nu er det ligesom et lettelsens suk, siger Kristendemokraternes Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen.

Politikerne tripper for at komme i gang med valgkampen og siger, at de glæder sig - selv om de næppe får meget fritid de næste 20 dage.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg synes ikke, at det er feber, men mere en slags spænding, adrenalin, der er kørt ud i kroppen. For når man går i gang med en valgkamp, så er det 20 dage med fuld fart, masser af arbejde og masser af sjove ting, siger Venstres næstformand Kristian Jensen.

Højt beredskab

- Ventetiden er det værste, for man aner ikke, hvornår der sker noget. Man er oppe i et højt beredskab, så det var godt, at han trykkede på knappen, siger folketingsmedlem Helge Adam Møller, der i næste uge skal vælges som kandidat for de konservative i Herning syd.

Og SFs Steen Gade er ikke overrasket over, at valget kommer nu.

- Han (Lars Løkke Rasmussen) kunne ikke andet. Han har ikke lignet en statsmand de sidste uger, siger Steen Gade.

 Folketingsmedlem Helge Adam Møller, Kons:

1:38

 Folketingsmedlem Steen Gade, SF:

1:24

Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen, Kristendemokraterne:

2:01

Kristian Jensen, næstformand for Venstre: 

3:35

 Mads Rørvig, folketingsmedlem for Venstre:

1:02

Den socialdemokratiske folketingskandidat Peder Christensen har 18 års erfaring fra kommunalpolitik - spørgsmålet er, om det er en fordel:

0:49

 Folketingskandidat Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti:

1:31