Politiker utilfreds med kontrol af lægeopgaver i Thisted

Nordic Medicare i Thisted bliver kritiseret for at have alt for mange patienter pr. læge, og det skaber panderynker hos regionsrådets politikere.

Bente Lauridsen
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

Medlemmer af Regionsrådet i Region Nordjylland er utilfredse med regionsrådets kontrol af de lægeopgaver, regionen har udliciteret.

- Det er et problem. Det er der helt sikkert. Hvis vi sammenligner med f.eks normale lægepraksisser, så følger vi jo alle enkelt sager op. Det har vi jo ikke gjort i forbindelse med de sager, vi har udliciteret, siger Bente Lauridsen, regionsrådsmedlem for SF.

For Jess Laursen fra Venstre kom meldingen om arbejdsforholdene hos Nordic Medicare i Thisted som en overraskelse.

- Vi beklager dybt, at sagen er kommet så langt, og det er først nu, vi får kendskab til den, siger Jess Laursen, der er næstformand i Region Nordjylland.

Behandlingen er ikke forsvarlig

Det er lægemangel blandt de praktiserende læger, der gør at Nordic Medicare overhovedet er i Thisted. I 2013 lukkede en læge uden at kunne finde en afløser. Derfor fik Falck til opgave at oprette en klinik i Thisted. Klinikken havde på det tidspunkt 1800 patienter.

I 2015 overtog Nordic Medicare klinikken, som i mellemtiden var vokset til 2300 patienter. Og i maj i år lukkede endnu en praktiserende læge - lige siden har der været 4700 patienter i klinikken.

Men ifølge personalet kan Nordic Medicare slet ikke skaffe læger nok til, at behandlingen af patienter er forsvarlig. I går fortalte vi, at det har fået Eskild Boeskov, som er læge i klinikken, til at sige op.

Eskild Boeskov har gjort Regionsrådet opmærksom på sine bekymringer i et åbent brev.
Her kritiserer han blandt andet Region Nordjylland for ikke at komme på nok uanmeldte besøg.

Flere møder mellem regionen og medicare

Der har ellers været flere møder mellem regionen og Nordic Medicare-ledelsen. Men de har tilsyneladende ikke efterladt et indtryk af, at der er problemer med serviceniveauet på klinikken.

- Vi må jo simpelthen sætte os sammen og finde ud af, hvordan vi kan blive bedre til det her. Skal vi holde flere møder, eller skal vi have bedre rapportering af, hvad der foregår, siger Jess Laursen.

Ifølge Bente Lauridsen er det ved at være på tide.

- Vi har i hvert fald ikke gjort det før. Så vi skal gøre det nu, siger Bente Lauridsen.
 
Første skridt er på vejen mod større indsigt er på vej. Nordic Medicare er blevet bedt om en redegørelse for forholdene på klinikken i Thisted inden udgangen af måneden.

Regionsrådet ser nærmere på redegørelsen om en måned.

2:52
Nordic Medicare i Thisted bliver kritiseret for at have alt for mange patienter pr. læge. Og det skaber panderynker hos regionsrådets politikere.