Politiker: Udlændige skal afsone dom i hjemlandet

Efter politiet har anholdt endnu en gruppe litauere, der er mistænkt for indbrud, kræver den konservative Tom Behnke, at udlændinge sendes til deres hjemland for at afsone fængselsdomme.

TomBehne.jpg

- Det kan ikke være rigtigt, at det kan betale sig, at tage helt fra Litauen og til Danmark for at begå indbrud.

Sådan reagerer Tom Behnke, der sidder i Folketinget for De Konservative, på den seneste anholdelse af otte litauere ved Ulfborg. Litauerne er alle mistænkt for at stå bag indbrud i det meste af Midt- og Vestjylland.

- Østeuropæerne har ikke respekt for straffen, de risikerer i Danmark. Deres indstilling er, at hvis det går godt, slipper de af sted med tyvekosterne, og hvis det går dårligt kommer de på et betalt højskoleophold i et dansk fængsel, mener Tom Behnke.

Han mener, at det, der skal til for at komme de mange indbrud begået af udlændinge til livs, er, at udlændingene skal afsone deres domme i deres hjemland. Der findes faktisk allerede en EU-lovgivning, der gør, at man mellem EU-landene kan sende folk til hjemlandet for at afsone, hvis dommen er på mere en tre måneder.

- Der er meget få EU-lande, der lever op til lovgivningen, og det betyder, at Danmark kun har kunnet sende et par stykker af sted til deres hjemland. Jeg vil nu ligge pres på justitsministeren, der skal få de andre EU-lande til at leve op til den lovgivning, der allerede findes, siger Tom Behnke.