Politiker: Struer Landevej skal udvides

Thomas Danielsen vil have udvidet Struer Landevej, da han frygter, at belastningen på vejen bliver for stor, når Holstebro motorvejen er færdig.

Thomas Danielsen vil have udvidet Struer Landevej
Thomas Danielsen vil have udvidet Struer Landevej
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

I 2018 skal Holstebro motorvejen gerne stå færdig. Når det sker, vil trafikken på Struer Landevej, ifølge en forudseelse fra Vejdirektoratet, stige med 20 procent. Det vil betyde, at der vil køre knap 17.000 biler på landevejen. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det bliver et problem, mener folketingsmedlem Thomas Danielsen, som vil have vejen udvidet.

- Struer Landevej bliver voldsomt belastet med trafik, og der er behov for, at vejen bliver opgraderet i en eller anden form, siger Thomas Danielsen.

Ifølge Thomas Danielsen er der godt gang i virksomhederne i Struer, og han mener ikke, de vil få udbytte af motorvejen, hvis der bliver travlhed på Struer Landevej.

Tager forslaget med til Folketinget

Thomas Danielsen vil kontakte de lokale politikere og derefter tage forslaget med til folketingets ordførere.

- Jeg håber, vi kan finde et flertal til i første omgang at lave en forundersøgelse af, hvordan vejen kan udbygges. Derefter skal der findes penge til anlæg, siger Thomas Danielsen. Han vil også kontakte transportministeren, og han håber på opbakning i både rød og blå blok.

Thomas Danielsen understreger, at han ikke vil have udvidet Struer Landevej på bekostning af strækningen nordøst om Herning, hvor der i dag er motortrafikvej. Begge dele skulle gerne kunne lade sig gøre.

- Vi skal først have fundet penge til at ombygge disse syv kilometer til motorvej, så der ikke bliver et hul i motorvejen. Men vi skal også se på Struer Landevej, siger Thomas Danielsen. 

0:54
Strækningen mellem Holstebro og Struer kommer til at blive hårdt belastet, når den nye motorvej åbner, og det vil Thomas Danielsen (V) have gjort noget ved.