Politiker om vagt ved børnehave: Vil skabe tryghed

Skovbørnehaven i Struer er under bevogtning af vagt, efter en person har fremsagt trusler mod institutionens personale.

 

Det er et meget usædvanligt syn, der møder børnene og deres forældre, når de møder ind i Skovbørnehaven i Struer. En vagt bevogter nemlig institutionen i åbningstiden, fordi en person gentagne gange har fremsagt trusler mod personalet – ikke mod børn og forældre. Det har naturligvis skabt utryghed i børnehaven.

- Vi er optaget af, at vores medarbejdere trygt skal kunne gå på arbejde hver evigt eneste dag for at udføre deres opgave, og vi bliver ved med at have en vagt på, så længe det er nødvendigt, siger formand for Børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, Steen Jakobsen(V).

Det er generelt en rigtig kedelig situation for institutionen og ikke mindst for kommunen.

- Det er rigtig beklageligt. Vi lever i et samfund, hvor vi normal vis finder ud af det med hinanden, og indimellem oplever vi selvfølgelig utryghed blandt vores personale, og når sådan en utryghed opstår, er det vores opgave at sikre at trygheden igen genindfinder sig, siger Steen Jakobsen.

Også selve kommunen i Struer er under bevogtning, efter man tidligere har modtaget bombetrusler. Steen Jakobsen mener, at personen bag disse trusler er den samme, som har fremsagt truslerne i Skovbørnehaven. 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.