Politikere om skiltetrusler: Rystende

Historien om trusler mod to kvinder, der har pillet indvandrerkritiske skilte ned i Thisted, har nået Christiansborg. Politikerne er chokeret.

Sådan ser de skilte ud, der nu er blevet pillet ned igen.
Sådan ser de skilte ud, der nu er blevet pillet ned igen.
Foto: TV 2 Nord

Sagen om to kvinder, der lørdag pillede flere skilte ned ved Thisted, ryster politikere i Folketinget. Skiltene var rettet mod Syrien og Irak, og de var direkte henvendt til asylansøgere for at vise dem vej ud af Danmark.

Kvinderne valgte at fjerne skiltene for at vise deres opbakning til beboerne på asylcentret i Thisted. Siden er kvinderne blevet truet på livet og hængt ud på Facebook af flere personer. Truslerne forarger Radikales Andreas Steenberg.

- Det er helt vildt langt ude, at kvinderne bliver truet på livet. Det er skræmmende at tænke på, at vores land er nået derhen, siger Andreas Steenberg.

Også på sin Twitter-profil giver politikeren udtryk for sin holdning til truslerne mod de to kvinder:

Også Socialdemokratiets Simon Kollerup tager stærk afstand fra truslerne.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at unge kvinder skal opleve dødstrusler, fordi de har taget skilte ned, der er sat ulovligt op. Jeg er ked af at høre, at de nu er utrygge ved at være alene hjemme. Sådan skal det ikke været at bo i Thy, siger Simon Kollerup.

På Facebook udtrykker han foragt for de mennesker, der i første omgang har hængt skiltene op. Der er endnu ikke nogen, der har taget ansvar for skiltene, men Simon Kollerup opfordrer bagmændende, som han kalder for kujoner, til at stå frem: 

Han påpeger vigtigheden af en god debat med dem, der ønsker at sende alle flygtninge hjem til krig og ødelæggelse. 

- Det er vigtigt, at vi får en sund debat om flygtninge. Vi står i en meget alvorlig situation, siger Simon Kollerup.

Danskernes Parti: Landsforræderi

Formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, vil overfor TV MIDTVEST ikke afvise, at det er dem, der står bag skiltene. Han har en klar holdning til kvinderne, der har taget skiltene ned.  

- Det, der er landsforræderi, er den politik, som de to kvinder, der har taget skiltene ned, jo åbent står for. De går åbenlyst ind for, at der skal være en invasion i Danmark, som med tiden gør, at det danske folk kommer i mindretal, siger Daniel Carlsen.

Den holdning forarger Andres Steenberg. Han mener, at det skader Danmark, at der er så ekstreme og fremmedfjendske grupperinger i det danske samfund

- Det er skræmmende, at vi har grupperinger i vores land, der har sådanne ekstreme holdninger til asylansøgere og flygtninge, men også til etniske danskere, der vil hjælpe de her mennesker. Det er enormt skadeligt for vores samfund, siger Andreas Steenberg.

Også Simon Kollerup er rystet over udtalelserne fra Daniel Carlsen. Socialdemokraten har dog ikke meget tilovers for det fremmedhadske højrefløjsparti.

- Det partifortagende er en underlig konstellation. Når man godt vil tage lidt af æren ved ikke at afvise, at man har sat skiltene op, men på samme tid ikke tør tage det fulde ansvar, så trækker jeg bare på skulderen, siger Simon Kollerup.