Politiker Kristen Touborg trafikdræbt i Holstebro

Den trafikdræbte på Herningvej ved Holstebro torsdag var den 73-årige tidligere folketingspolitiker Kristen Touborg fra Gudum ved Lemvig.

Den mand, der torsdag blev dræbt i forbindelse med trafikulykken  klokken 12.13 på Herningvej ved Holstebro, er politiker og tidligere folketingspolitiker Kristen Touborg Jensen fra Gudum ved Lemvig.

Midt- og Vestjyllands Politi har efter aftale med familien offentliggjort navnet. 

Kom over i modsatte vejbane

Ulykken skete, da to biler klokken 12:13 kørte frontalt sammen på Herningvej, lige ved Nybo Bakke.

- En bil er af ukendte årsager endt i den modsatte bane. Her støder den sammen med en modkørende, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Kristen Touborgs kone, Anna Marie Touborg, var passagerer i bilen, og er alvorligt tilskadekommet. Hun bliver i øjebliket behandlet på Herning Sygehus.

Føreren af den modkørende bil er øjensynligt sluppet med knubs.

Politiet ved endnu ikke, hvad der fik bilen med Lemvig-parret til at ende i den modsatte vejbane, hvor den stødte sammen med den modkørende.

Folketingsmedlem i 17 år

Kristen Touborg Jensen var oprindeligt landmand. Han begyndte sin politiske løbebane i byrådet i Lemvig i 1978 og sad her frem til 1998.

Han sad i folketinget for SF i perioden mellem 1994 og 2011, valgt i Ringkøbing Amtskreds og var medlem af SF's hovedbestyrelse fra 1990 og af SF's Forretningsudvalg 1992-94.

Kristen Touborg havde planer om et politisk comeback. SF opstillede ham i marts som partiets nye spidskandidat til byrådet i Lemvig Kommune.