Politiker: Kobling til museum ser dumt ud

Ellen Trane Nørby indrømmer, at det ser dumt ud, med de mange spørgsmål hun har stillet til kulturministeren, om et museum hvor hendes mor er tilknyttet.

ellentranenoerbyinet.jpg

Kritikken haglede i går ned over Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby fra Lemvig, da det kom frem, at hun har stillet i alt 696 spørgsmål om manglende statsstøtte til museer landet over. Balladen blev ikke mindre bemærkelsesværdig af, at et af museerne er et, hvor hendes mor sidder i bestyrelsen. Det er Museet for Religiøs Kunst i Lemvig.

Indrømmer fejl

Nu indrømmer hun, at det ser dumt ud.

- Jeg skal være den første til at indrømme, at den sammenkobling, der er lavet til min mor, ser dum ud, siger hun i en skriftlig udtalelse om sagen.

- Jeg er blevet opmærksom på, at min mor har været frivillig i bestyrelsen på museet i længere tid, end jeg var klar over. Det er min fejl, skriver Ritzau.

Spørgsmål om 87 museer

Ifølge BT når regnestykket op på 696 spørgsmål, fordi Ellen Trane Nørby har stillet otte spørgsmål til hver af de 87 museer, hun har interesseret sig for.Og selvom hovedpersonen nu erkender at koblingen mellem hende og Lemvig-museet er "dum", så mener hun fortsat, at spørgsmålene er relevante, da Folketinget skal vedtage en ny museumslov i løbet af efteråret.

- Jeg er sikker på, at bornholmerne, folk fra Ærø eller Helsingør gerne vil vide, om deres museum er det næste, der rammes økonomisk. Derfor har jeg stillet 87 spørgsmål, siger hun.