Politijagt: 14-årige med 110 km/t ind i træ

To 14-årige drenge væltede rundt i rabatten og ind i et træ, da de kørte af vejen med 110 km/t i et sving ved Rækker Mølle klokken 02.30 i nat. Det skete under en biljagt, hvor de forsøgte at køre fra politiet.

Klokken halv tre i nat møder en politipatrulje ved Rækker Mølle nord for Skjern en bil, som de vil lave rutinekontrol på.

Da politiet sætter blå blink på, sætter bilen farten op.

Efter få minutters biljagt ender det galt for den Mistubishi, som politiet jagter. Bilen kører med 110 km/t i vejen i et skarpt sving, der hvor Tylvadvej møder Øst Finderupvej.

- På et tidspunkt i en kurve mister de herredømmet over bilen og kører ind i et træ. Bilen snurrer rundt på hovedet og bliver totalskadet, siger Bjarne Højgaard, der er politikommisær ved lokalpolitiet i Ringkøbing.

Det viser sig, at føreren og passageren i bilen er to 14-årige drenge, den ene fra Skjern, den anden fra Ølgod. Drengene havde taget bilen fra den ene drengs forældre.

Begge blev de kørt på sygehuset, hvor fra føreren af bilen er udskrevet igen, mens passageren stadig er indlagt med et brækket ben.

- Rent straffemæssigt kan vi ikke straffe dem, men der kan blive et forsikringsmæssigt efterspil. Og så underretter vi kommunen og socialforvaltningen, og så må de afgøre, om der er noget, der skal sættes i gang, siger Bjarne Højgaard.

Ulykken skete i det skarpe sving midt på kortet herunder.