Politihunden Freddie fangede tyve

Politihunden Freddie og hans ejer politiassistent Vibeke Mølgaard fangede fredag morgen to polske tyve efter en maratoneftersøgning på over 10 kilometer.

160710Politihund001.jpg

To polske tyve brød natten mellem torsdag og fredag ind i en varevogn med værktøj i Ikast. Bilens ejer opdagede tyvene og alarmerede politiet. De sendte politihunden Freddie og dens ejer, politiassistent Vibeke Mølgaard til stedet.

- Vi finder hurtigt sporet, og det går over stok og sten gennem kornmarker, kartoffelmarker, gårdspladser og veje, fortæller Vibeke Mølgaard.

Efter 10 kilometer og 2½ times flugt lykkes det at fange de to polske tyve. Det er yderst sjældent, at en hund kan følge et spor så langt

- Der skal gode omstændigheder til, for at det kan lykkes, for det kræver en enorm koncentration af hunden at skulle følge et spor så langt, forklarer Vibeke Mølgaard.

Straksdom til tyvene

De to polske tyve fik i retten i Herning fredag eftermiddag en straksdom på 40 dages fængsel. Desuden bliver de udvist af Danmark og må ikke rejse tilbage de næste fire år.