Politiforbund vil have midlertidig løsning til nye betjente

Den politiske strid om en ny politiskole i Vestdanmark ærgrer Politiforbundet, der opfordrer til nybyggeri

071115Politiskole.jpg
Foto: arkivfoto

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) åbnede torsdag for, at den nye politiskole i Vestdanmark ikke behøver at ligge i Herning.
    
Men den politiske strid, om hvorvidt skolen bør rykke ind i eksisterende bygninger, eller i helt nye bygninger, er endnu ikke forbi.
    
Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener nemlig i modsætning til regeringen, at gamle bygninger kan bruges, så der kan uddannes nye betjente hurtigst muligt.
    
I Politiforbundet støtter man ideen om, at arbejdet med at udklække nye betjente skal i gang hurtigst muligt, men ønsket er også nybyggeri, mener formand Claus Oxfeldt fortsat.
    
- Jeg mener også, der bør stå noget klar 1. januar 2018, men der kan vi godt leve med en midlertidig løsning, siger formanden.
    
Han fortæller, at politiet eksempelvis i øjeblikket har lejet sig ind i Jonstruplejren, der er en militærbase.
    
Beslutningen om placeringen af den nye skole er blevet udskudt, fordi partierne ikke kan blive enige. Og det ærgrer Politiforbundet.
    
- Efter 14.-15. februar 2015 stod alle politiker i kø for at sige, at der skulle findes hjælp til politiet. Nu går der så meget proces i det, lyder det fra Claus Oxfeldt.
    
- For hver dag der går, går der længere tid, før der kommer nye politifolk ud i den anden ende. Det er rigtig ærgerligt, at man ikke politisk er blevet enige om at finde en løsning.
    
/ritzau/