Politiets fartmåling: Vi kører kængurukørsel

To fartkontroller med 6,5 kilometers afstand viser, at bilisterne kun sænker farten kortvarigt.

Fartkontrol trefod
Foto: Arkiv

Politiet har en teori om, at bilisterne på de midt- og vestjyske landeveje kun sænker farten kortvarigt, når de ser en fotovogn. Teorien blev testet i går, hvor Midt-og Vestjyllands Politi på en landevej mellem Silkeborg og Horsens lavede to målinger med 6,5 kilometers afstand.
- Den første måling var fra en almindelig, synlig fotovogt, mens den anden var fra en trefod, som ikke er så synlig, fortæller Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjyllands Politi.

Ved den første måling var der ingen bilister, der blev målt til at køre for stærkt, men det samme var ikke tilfældet 6,5 kilometer senere.
- Der var 52 bilister, der blev blitzet på de fem timer, vi lavede målingerne. Det er et fænomen, vi kalder kængurukørsel, siger Henrik Glintborg.

Det er ikke for at være en pengemaskine
Strækningen mellem Silkeborg og Horsens er det, som politiet kalder en uheldsstrækning. Fra 2011-2015 har der været ni ulykker, hvor politiet har registreret personskader.
- Det er ikke antallet af bøder, det handler om for os. Vi vil ændre folks adfærd, så der kommer færre uheld, og målingen i går viser, at den respekt, man skulle have for fartkontrollerne, måske ikke er så stor, forklarer Henrik Glintborg.