Politiet vil ikke efterforske hortensiatyverier

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget over 400 anmeldelser om tyveri af hortensiaer. Alligevel har politiet valgt, at de ikke vil efterforske de mange sager.

Hortensia200213.jpg

De seneste måneder har mange midt- og vestjyske haveejere mistet hortensiaer fra deres haver. Siden november har Midt- og Vestjyllands Politi fået 415 anmeldelser fra folk, der mener, at deres hortensiaer er blevet stjålet. Trods det gør politiet ikke noget.

- Der bliver ikke efterforsket i det. Vi registrerer dem kun. Vi ved godt, at det er irriterende for dem, det går ud over, men det er trods alt småsager, forklarer Jens Ole Pedersen, der er vicepolitiinspektør hos Ringkøbing Politi.

Især haveejerne omkring Ringkøbing har været hårdt udsat for tyverierne. I en have i Videbæk mangler Brian Lund Mathiasen mange af sine hortensiaer.

- Jeg synes, det er forkert, at politiet ikke gør noget. De burde at følge noget mere op på det, og komme ud og lave nogle undersøgelser, siger Brian Lund Mathiasen.

Men politiet vælger at bruge deres ressourcer på blandt andet at efterforske indbrud i stedet for hortensia-tyverier.

Dyr eller mennesker?

Siden, der er kommet fokus på de manglende hortensiaer, har diskussionen gået på, om det er dyr eller mennesker, der har fjernet planterne. Både haveejere og politiet mener dog, at det er mennesker, der står bag:

- Vi ved ikke, hvordan de forsvinder. Der er nogle, der mener, at det er harer, mus, fugle og rådyr. Og så er der dem, der mener, at det er de tobenede tyveknægte. Jeg hælder nok mest til, at det er de tobenede. Nogle steder er der jo blevet set nogle gå rundt i området, forklarer Jens Ole Pedersen.

2:12
Politiet vil ikke efterforske de mange sager om hortensiatyverier, selvom de siden november har modtager 415 anmeldelser alene i midt- og vestjylland.