Politiet: Vi har målt meget omkring Holstebro

Midt- og Vestjyllands Politi vil kigge nærmere på, om de holder de rigtige steder med fotovognene, men afviser at de er pengemaskiner.

201015Fartkontrol.1.jpg

Under postnummeret 7500 Holstebro har Politiets fotovogne indtil nu leveret bøder for 6,8 millioner kroner. Det er langt mere end i landsdelens andre større byer. For eksempel har vognene kun blitzet bilister for under 1,1 million i Herning.

Under postnummeret 8800 Viborg er der også gået knap 1,1 million i bødekassen, mens bilisterne i Silkeborg er sluppet med bøder for under 1 million.

Lederen af fædselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, siger, at de har målt megeti Holstebro.

- Vi har haft et stort måletryk omkring Holstebro, det medgiver jeg gerne. En af årsagerne er, at det er et nyt system, vi har indført her 1. februar 2015, og det har afstedkommet, at vi har måtte bruge en del ressourcer på uddannelse, og en del af vores uddannelse er foregået i og omkring Holstebro, det er en forklaring, men selvfølgelig giver det også anledning til at kigge lidt på, om vi skal sprede os yderligere ud, og det er selvfølgelig noget vi vil kigge på i det næste år.

Forklarer Henrik Glintborg til TV MIDTVEST og fortsætter.

Holstebro er relativt centralt placeret i vores politikreds, og det gør det lidt nemmere logistisk at gennemføre uddannelsen, så derfor har vi valgt at centrere den omkring Holstebro.

Bøder for i alt 31 millioner kroner

Der er i alt blevet uddelt 22.089 bøder fra Midt- og Vestjyllands 13 fotovogne i de første ni måneder i 2015. Helt i top ligger Struer Landevej med Struer og Holstebro, hvor der er blevet skrevet knap 2,6 millioner kroner.

Fotovognene bliver ofte kritiseret for at være pengemaskiner.

- Det er de samme restepladser, de holder på hver gang. Man lærer ret hurtigt, hvor det er man skal tage farten af henne, jeg tænker da lidt, at det er en pengemaskine, siger Henrik Keller, der er sælger fra Ikast.

Fotovogne er ingen pengemaskine

Men påstanden om, at fotovognene er pengemaskiner afviser Henrik Glintborg.

- Vi opererer overhovedet ikke med vores fotovogne som pengemaskiner. Vi kigger udelukkende på, hvor det giver mening rent trafiksikkerhedsmæssigt og indsætte vores fotobiler. Det er faktisk først nu, at jeg får kendskab til de her beløb her, men vi holder selvfølgelig nogle steder mere ofte end andre steder, og det er de steder, hvor der blandt andet sker ulykker, og nu har de lige remset op de fem steder, og det er faktisk lige præcis fem relativt farlige vejstrækninger, hvor de desværre gentagne gange kan konstatere, at der sker færdselsulykker. Vejen mellem Holstebro og Struer har jeg været inde og kigge på, og der har vi været fem gange ude til færdselsulykker allerede her i år hvor ambulancer har været med, og der er sket personskader og en part har måtte en tur forbi skadestuen. Og det er lige præcis det vores fotovogne er et redskab til. At øge trafiksikkerheden, pengemaskiner det er ikke noget som vi her i Midt- og Vestjylland opererer med, siger Henrik Glintborg til TV MIDTVEST.

Vil I meget gerne have en fotovogn til at se på farten der, hvor I bor, vil politiet gerne have et tip fra jer til, hvor de skal køre hen næste gang