Politiet undrer sig over manglende hjælp

Ordensmagten har svært ved at opklare de mange indbrud i landsdelen, fordi mange borgere tøver med at ringe, når de ser noget mistænkeligt.

Midt- og Vestjyllands Politi kommer nu med et nødråb til befolkningen.

Politiet undrer sig over, at borgerne ikke kommer med flere henvendelser i forbindelse med de mange indbrudsbølger, der rammer landsdelen.

- Jeg tor, at mange er bange for at være til ulejlighed. Men sådan ser vi slet ikke på det. Vi er afhængige af borgernes hjælp og taknemmelige for enhver henvendelse, siger Lasse Ivanøe fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Kjellerup-området er inden for det seneste døgn blevet ramt af seks indbrud, og i Holstebro Kommune var der i weekenden 12 indbrud. Men hverken i Kjellerup eller Holstebro er der tilsyneladende nogen, der har oplevet noget mistænkeligt - i hvert fald har de ikke anmeldt det.

Et generelt billede

- Vi har desværre ikke fået en eneste henvendelse om indbruddene i Holstebro Kommune, og det er et generelt billede, at der ikke er ret mange, der ringer til os og fortæller, hvad de ser, siger lederen af lokalpolitiet i Holstebro, Allan Laustsen.

Politiet understreger, at det er vigtigt, at borgerne reagerer, så snart de opdager noget mistænkeligt. Det giver meget større chancer for at opklare indbruddene - eller måske endda forhindre dem.

- Bare det at man stopper op og tænker, hvad søren var det, er nok. Så skal man reagere - men det tror jeg, at folk er lidt bange for. De tænker, at det er nok ikke noget, men det er det måske, siger Lasse Ivanøe.

Der var i alt 44 indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds i weekenden.

02:07 Luk video