Politiet: Tak til gode vidner

Opmærksomme borgere hjalp politiet til hurtig anholdelse af tyveknægte.

Gode vidner er guld værd for politiet - det har Midt- og Vestjyllands Politi endnu engang fået bevis for.

Ved flere indbrud og forsøg på indbrud mandag aften og natten til tirsdag var vidner skyld i, at politiet hurtigt kunne rykke ud og anholde gerningsmændene.

- Det er super dejligt, at folk er så hurtige til at ringe til os og samtidig laver så gode iagttagelser. Den slags er vi meget afhængige af og taknemmelige for, siger vagtchef Carsten Henriksen.

Forsøgte indbrud i tøjbutik

Første gang, politiet fik god hjælp fra offentligheden, var klokken 23.22, da en mand forsøgte at begå indbrud i tøjbutikken Streetwear på Vestergade i Struer. Et vidne så en bil køre fra stedet og nåede at aflæse noget af nummerpladen.

En af de betjente, der blev sendt til stedet, havde en ide om, hvem gerningsmanden kunne være, og betjentene aflagde herefter besøg hos en 28-årig mand fra Vemb, der ud over forsøg på indbrud også blev sigtet for at have anabolske steroider på sin bopæl.

Brød ind ungdomshus

Klokken 23.58 var den gal i Rådhusgården i Herning, hvor en mand brød ind i ungdomshuset. Et vidne undrede sig over larmen fra stedet og ringede til politiet, som herefter anholdt en 32-årig mand fra Herning på fersk gerning.

Endelig blev en 20-årig mand fra Holstebro tilbageholdt af vidner, efter at han havde brækket døren op til en personbil, der holdt parkeret på Struervej i Holstebro

Politiet vil ikke fremstille nogle af de uheldige tyve i grundlovsforhør, men de kan senere se frem til en tur i retten.