Politiet svinger håndbolden

Midt- og Vestjyllands Politi vært for EM i politihåndbold

Politifolk fra hele europa kæmper om EM i Silkeborgi
Politifolk fra hele europa kæmper om EM i Silkeborgi
Foto: Arkivfoto - TV MIDTVEST

Betjente fra hele Europa mødes i næste uge i Silkeborg for at dyste om de europæiske politi-mesterskaber i håndbold.

Det er Midt- og Vestjyllands Politis idrætsforening der står bag det store arrangement, som afvikles i samarbejde med det nationale politi-idrætsforbund og Silkeborg Kommune.

- Vi er rigtig stolte af vi har fået lov til at arrangere EM i vores egen politikreds, siger Jens Claumarch, som er formand for den lokale idrætsforening. Der bliver nok at se til, men heldigvis får vi hjælp fra kollegaer i andre kredse.

Rent sportslig er der store forventninger til de håndboldglade danske politifolk, som tidligere har været europamestre. Ved det  seneste EM i Tyskland i 2012 vandt Danmark sølv.

Otte nationer deltager ved mesterskaberne der, ifølge Jens Claumarch, også handler om at fremme relationerne blandt politifolk i hele Europa.

- Det giver god mening i en tid, hvor der momentvis er brug for at de forskellige lande kan assistere hinanden i politiarbejdet, siger Jens Claumarch.

Mesterskaberne åbnes officielt mandag klokken 10 og åbningskampene spilles omkring middagstid, hvor Danmark møder Østrig mens Frankrig spiller mod Grækenland.