Politiet skal bruge 150 nye medarbejdere: - Der er rift om dem

Politidirektør Jens Kaasgaard er godt klar over, at der skal knokles for at få besat 150 nye administrative stillinger hos politiet i Holstebro.

- Det bliver en kæmpe opgave for os, forklarer politidirektør Jens Kaasgaard.
- Det bliver en kæmpe opgave for os, forklarer politidirektør Jens Kaasgaard.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro er man i fuld gang med at forberede den helt store charmeoffensiv.

En charmeoffensiv, som skal lokke 150 nye kontormedarbejdere til i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser.

- Det bliver en kæmpe opgave for os. Vi skal ud og rekruttere rigtig mange nye folk i vores område, og vi er spændt på, om vi kan lokke folk til at søge ind til os, siger politidirektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard.

- Der er rift om de administrative medarbejdere lige nu, så derfor er det svært at sige, hvor let det kommer til at gå med at skaffe 150 nye folk. Men vi giver den fuld skrue for at være helt sikre på at få nok. Vi skal have fat i nogle rigtig dygtige medarbejdere, lyder det.

HK: Bliver ikke let for politiet

Spørger man hos HK Midtjylland, står politiet overfor en svær rekrutteringsopgave. Ledigheden blandt landsdelens HK’ere ligger nemlig på under tre procent.

- Det er så lavt et tal, som man nærmest kan mindes, forklarer jobformidler hos HK Midtvest Lone Bjørnkjær.

- Så det bliver en udfordring. Politiet skal i hvert fald ud og gøre sig lækre for det arbejdende HK-folk. Det er der ingen tvivl om. Politiets udfordring bliver at få 'stjålet' medarbejdere fra andre stillinger, fordi ledigheden er så lav, forklarer hun.

- Mavefornemmelsen er god

Hos politiet er man godt klar over, at der kommer til at være bud efter de nye medarbejdere. Derfor bliver der også gjort en stor indsats for at sikre den nye stab.

- Mavefornemmelsen er god, men vi er alligevel lidt usikre. Derfor laver vi informationsmøder samtidig med, at vi slår stillingerne op. Så vi gør så meget, som vi kan for at lokke folk til, siger Jens Kaasgaard.

- Vi har et lille års tid til at få de sidste ansat, så vi har flere skud i bøssen, hvis det ikke skulle lykkes i første omgang.

Landsdelen får i alt mere 500 nye arbejdspladser spå grund af den statslige udflytning.

1:47