Politiet sætter ind over for spritbilisterne

Sommermånederne er lige med mange spritbilister på vejene. Flere kommer slemt til skade, og det vil Midt- og Vestjyllands Politi bekæmpe.

Sprit

Sommeren er over os. Men sommeren bringer ikke kun sol og varme. De varme måneder er nemlig højsæson for spritbilisme. Derfor sætter politiet landet over fokus på at fange spritbilisterne. Særligt i Midt- og Vestjylland er det en kedelig tendens, at mange kører med for meget alkohol i blodet. Faktisk er det i Midt- og Vestjyllands Politikreds, hvor flest kommer til skade som følge spritbilisme.

En af dem er 32-årige Allan Horn fra Silkeborg. Han tog for 13 år siden en skæbnes vrænger beslutning, da han valgte køre hjem fra fest med en promille på. 1,15.

- Jeg kørte ud ad en skovalle på vej hjem, hvor jeg kører ind i et træ og vælter rundt inde i bilen tre. Jeg brækkede ryggen fra brystet og ned, siger Allan Horn og fortsætter.

- Jeg traf det forkerte valg, og den dag i dag vil jeg gerne gøre det om. Jeg vil så gerne have, at unge mennesker bestemmer sig for at lade bilen stå fremfor at sætte sig ud og kørepåvirket af alkohol.

Stor politiindsats
I Midt- og Vestjyllands Politikreds er der særligt brug for en indsats mod spritbilisme. Fra 2010-2014 skete der 195 dødsfald og alvorlige tilskadekomster som følge af spritbilisme i landsdelen. 30 flere end i Nordjylland på andenpladsen.

- Nu er vi nået til sommermånederne, og erfaringerne viser, at vi har næsten dobbelt så mange uheld med alvorligt tilskadekomne og dræbte som følge af sprituskørsel hen over sommeren end eksempelvis december, januar og februar. Så det er vigtigt, at vi er på vejene i sommermånederne, siger Jørgen Christensen, Politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi

Årsagen til de mange midt- og vestjyders hang til at køre påvirket kan være mange.

- Vi har en geografisk dækning, der gør, at rigtig mange er afhængige af at have et køretøj at køre i i forhold til at bruge den offentlige trafik. Derfor er der nok nogle herude i landområderne, der virkelig tager chancen og kører hjem eller til og fra arbejde i påvirket tilstand, siger Jørgen Christensen.

På landsplan skete der i perioden 2010-2014 1.278 alvorlige personskader og dødsfald som følge af spritbilisme.