Politiet rykker ud mod fartsyndere

Fra i dag og en uge frem sætter Midt- og Vestjyllands Politi ekstra ind over for billister, der kører for stærkt.

Fartkontrol_bil.jpg

Mandag begynder en massiv fartkontrol over hele landet.  I den følgende uge rykker Midt- og Vestjyllands Politi talstærkt ud for at standse de billister, der træder speederen i bund.

Og der er åbenbart noget at komme efter. Alene i den seneste weekend er 80 billister fra Midt- og Vestjylland blevet taget for at køre for hurtigt, hvoraf 10 af dem skal op til en ny køreprøve.

Den øgede kontrol er et led i den landsdækkende kampagne "Sænk Farten en Smule" af Rådet for Sikker Trafik og en del af en fælles europæisk hastighedskampagne, der løber hele ugen.

På torsdag og resten af weekenden sætter politiet også ekstra ind mod billister, der er påvirket af spiritus og narko. Politiet har nemlig erfaring med at flere lader sig friste til at køre hjem med alkohol i blodet ved påsketid.

Flest uheld med spirituskørsel i Midt- og Vestjylland

For høj hastighed og spiritus- og narkokørsel er de to væsentligste årsager til trafikdræb. I Midt- og Vestjylland er der større risiko for at bliver involveret i et trafikuheld med spiritus eller narko indblandet end i resten af landet, oplyser Jørgen Christensen, politikommissær og sektionsleder i operativ færdsel ved Midt- og Vestjyllands Politi.

En analyse af uheld fra 2012 viser, at der var spiritus indblandet i 20 procent af uheldene i Midt- og Vestjylland, hvorimod det på landsplan gjaldt 15 procent af tilfældene.

- En årsag kan være, at der ikke samme mulighed for at tage tog og busser, som i andre dele af landet, siger Jørgen Christensen.

Han råder folk til, at de allerede forud for påskefrokosten har tænkt over, hvordan de kommer til og fra festlighederne.

Sidste år på samme tid gennemførte politiet en lignende kontrol, hvor 4.500 bilister blev noteret for at have kørt for stærkt.