Politiet: Pas på løse genstande på vejen

Midt- og Vestjyllands Politi fik 300 henvendelser om væltede træer, og der er stadig steder, hvor der ikke er ryddet op.

På Holstebrovej i Skive væltede dele af et tag ned på fortovet.

I Ulfborg kunne denne gavl ikke holde til presset fra Gorm.

I Mammen nord for Bjerringbro væltede denne lade. Foto: Nadja Jørgensen

1 af 3

Stormen Gorm har forladt det midt- og vestjyske, men der er stadig grund til at være forsigtig, hvis man bevæger sig ud i morgentrafikken.

Midt- og Vestjyllands Politi har fået omkring 300 henvendelser om væltede træer, og selv om de kommunale beredskaber arbejder på højtryk for at få ryddet op, kan der stadig være forhindringer på vejene. 

- Vi fraråder ikke længere udkørsel, men man skal køre forsigtigt, for der ligger stadig træer hist og pist. Man er endnu ikke helt færdig med at fjerne løse genstande, siger vagtchef Gert Høeg.

Politiet har heldigvis ikke fået meldinger om personskader under det kraftige blæsevejr, der bød på vindstyrker af orkan mange steder.  Til gengæld er der en del materielle skader - på Hostrupsgade i Silkeborg er et stillads tæt på at vælte. Politiet har fået hjemmeværnet til at spærre området af, indtil det kan blive sikret.

Derud over er der meldinger om en væltet gavl i Ulfborg, et tag der er blæst af på Holstebrovej i Skive, og en sammenstyrket lade i Mammen.

DMI har mandag morgen udsendt et varsel om forhøjet vandstand i den vestlige del af Limfjorden, fordi stormen har pisket masser af vand ind i fjorden. Der ventes en vandstand på 1,3 til 1,8 meter over normalen, men ifølge Ritzau ser det ud til, at både Skive, Lemvig og Løgstør slipper for oversvømmelser.

Falck har fra hele landet modtaget omkring 280 henvendelser - heraf 110 alene i Region Midtjylland.