Politiet på bar bund i bankrøveri

Der er kun sparsomme oplysninger at gå efter i sagen om det grove bankrøveri mod Ringkjøbing Landbobank i Viborg. Men politiet har nu signalementer.

bankforfra.jpg

Politiet har endnu ikke anholdt nogen af de to røvere, der i aftes klokken 18 røvede Ringkjøbing Landbobank i Viborg.

Da personalet var på vej ud ad bagdøren, stormede to maskerede røvere ind med et koben og fejede de ansatte til side. Bankrøverne gik herefter målrettet mod bankboksen.

Lukketidsrøverier på vej tilbage

- Det er et røveri, som vi internt kender som de såkaldte lukketidsrøverier, hvor man slår til på det tidspunkt, hvor bankboksen bliver åbnet i forbindelse med at man lukker ned i banken. Det er set før, og det starter så åbenbart op igen nu, siger vicepolitikommissær Henrik Grove fra Lokalpolitiet i viborg til TV-MIDTVEST.

Efterforskerne har hele formiddagen arbejdet med overvågningsbilleder fra røveriet og har på den baggrund fået sammensat et mere klart signalement, der nu bliver sendt ud til pressen i håb om at det kan føre til oplysninger om gerningsmændene.

Signalementer på de to røvere

Den ene røver er en mand, ca 185 cm høj og almindelig af bygning. Han havde en sort jakke på med hætte, der havde en hvid stribe. Han bar mørke bukser og hvide sportssko med grå striber og noget rødt på. På hovedet havde han en sort elefanthue, på hænderne sorte handsker og han havde et rødt koben med.

Den anden mand var ca 175 cm høj og kraftig af bygning. Han var iført en sort- og gråternet jakke, mørke bukser og sort elefanthue og medbragte en sort sportsstaske.

Stak af med 300.000 kroner

Bankrøverne flygtede i en sort stationcar af mærket Opel Vectra. Politiet efterlyser vidner, der har set bilen køre i høj fart fra Preislers Plads nord for Sct. Mathias Gade i Viborg.

Røverne stak af med ca 300.000 kroner i kontanter.