Politiet på bar bund i stort bankbokstyveri

Midt- og Vestjyllands Politi er langt fra et gennembrud i sagen om et nøje planlagt bankkup mod Den Jyske Sparekasse den 14. maj i år.

Kuppet mod Den Jyske Sparekasse i Vinderup var timet og tilrettelagt. Seks måneder efter har politiet endnu ikke knækket koden for at finde de gerningsmænd, der begik et spektakulært tyveri af bankboksen i Den Jyske Sparekasse i Vinderup.

- Vi synes, vi har været ude i pressen med rigtig mange ting omkring det her indbrud. Vi har fortalt om køretøjer, flugtretninger og om, hvor vi har fundet lastbilen og sådan nogle ting. Men vi har bare ikke fået nogle henvendelser, fortæller Michael Kjeldgaard, vicepolitiinspektør i Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Afledte politiet

Tyvene havde held med at aflede politiets opmærksomhed natten til den 14. maj. Udover sparekassen i Vinderup har ukendte gerningsmænd fået sat alarmerne i gang i tre andre pengeinstitutter på samme tid. Det har givet ro til at bryde facaden hos Den Jyske Sparekasse ned, så de kunne trække bankboksen ud af væggen.

- De har gennemført det med stor professionalisme, og det gør det selvfølgelig svært for os at efterforske det, fortæller Michael Kjeldgaard.

Dusør har ikke givet pote

For at hjælpe efterforskningen har Den Jyske Sparekasse udlovet en dusør på 50.000 kroner. Det har ikke hjulpet efterforskningen, for politiet har ikke fået nogen henvendelser fra vidner. Det ærgrer filialchefen, fordi indholdet i bankboksen ikke kan erstattes.

- Det gør altså ondt. Det berører kunderne rigtig meget, og det berører også os her i bank. Det er uerstattelige ting, der ligger der, en hundredekroneseddel kan trods alt erstattes, fortæller Iris S. Hansen, der er filialchef i Den Jyske Sparekasse i Vinderup.

Herunder kan I se billeder af tyvenes flugtbil, der blev fundet den 23. maj.