Politiet opruster omkring Kærshovedgård

Efter flere episoder med utrygge borgere forstærker politiet sin indsats i lokalområdet ved udrejsecentret.

Efter flere episoder med utryghed kommer der nu mere politi til området omkring Kærshovedgård.
Efter flere episoder med utryghed kommer der nu mere politi til området omkring Kærshovedgård.

Efter flere episoder med utryghed hos naboerne til Kærshovedgård, forstærker politiet nu sin indsats i lokalområdet. Det betyder flere betjente på selve udrejsecentret, men politiet sender også flere vogne ud for at patruljere uden for centeret. Og det glæder borgerne i Bording.

- Jeg synes, det er en dejlig ide. Det er rart, at vi bliver prioriteret herude, når nu vi har Kærshovedgård så tæt på, siger Jeanett Hammerum fra Bording.

Midt- og Vestjyllands Politi er nu begyndt at patruljere flere gange dagligt og vil i det hele taget være mere synlige i bybilledet.

- Der kommer en patrulje i ny og næ på forskellige tidspunkter. Og vi har også kollegerne til at gå ind nogle forskellige steder for at tjekke. Især de steder, hvor der har været utryghed, siger Kell Svenningsen, som er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Også politistationen inde på selv Kærshovedgård bliver opgraderet med flere folk og en daglig leder. Og de vil fremover også tage sig af henvendelser fra folk uden for murerne.

- Når der kommer et eller andet, så rykker vi også ud til det, siger Kell Svenningsen.

Utryghed i området

Så sent som i sidste uge var der episoder med biler, som blev standset af en gruppe mænd uden for udrejsecentret. De spyttede på ruderne og sparkede til bilerne.

Men allerede i efteråret blev politiet på et borgermøde i Bording klar over, at mange er utrygge over forskellige hændelser med beboere fra centret. Det har altså nu ført til en oprustning fra ordensmagten.

- Det lyder rigtigt godt. Jeg ville ønske, det var sket noget før. Så havde jeg måske undgået et indbrud i min villa, siger Tom Sparre-Ulrich fra Bording.

- Jeg tror, det vil betyde, at folk vil føle sig mere trygge, hvis der bliver patruljeret herude, siger Bruno Baastrup, som også bor i Bording.

Dog mener nogle borgere i Bording ikke, at løsningen kun handler om mere politi. De ønsker også mere opbakning for politikernes side. 

2:05