Politiet opruster med flere fotovogne

Midt- og Vestjyllands Politi har fået nye fotovogne. De er udstyret med et kamera, som kan tages ud af bilen, som dermed kan holde skjult for bilisterne.

050115Fotovogne.jpg

De midt- og vestjyske bilister gør klogt i at overholde fartgrænserne i fremtiden.

Midt- og Vestjyllands Politi har nemlig fået 10 nye fotovogne, og dermed når den lokale ordensmagt op på 13 biler til automatisk fartkontrol.

- Vi er desværre den politikreds, der har flest færdselsdrab og alvorlige ulykker. Op til en tredjedel af ulykkerne skyldes høj hastighed, så det er afgørende vigtigt for os at få sænket gennemsnitsfarten på de midt- og vestjyske veje, siger lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Henrik Glintborg.

- Ikke en pengemaskine

De nye fotovogne giver også politiet mulighed for at skjule bilerne, mens de måler farten. Tidligere skulle fotovognene holde ude ved vejen for at tage billeder af fartsynderne - men de nye biler er udstyret med et kamera på en trefod, som kan tages ud af bilen.

- Vi kan gå fra at være synlige til at være usynlige. Det vil vi bruge de steder, hvor det giver mening, men der er også steder, hvor vi går efter det præventive i, at folk ser bilerne, siger Henrik Glintborg.

De nye biler betyder, at Midt- og Vestjyllands Politi øger antallet af kontroltimer fra 6000 til 13000 om året.

- Nu kan vi komme ud i hjørnerne af politikredsen, og chancen for at møde en fotovogn bliver langt større. Jeg håber så, at borgernes højre fod ikke hviler så tungt på speederen som hidtil, siger Henrik Glintborg.

Han afviser samtidig, at der er tale om en pengemaskine.

- Vi tænker ikke kroner og øre - vi tænker sikkerhed. Bilerne bliver sat ind, hvor det giver mest mening - der hvor der sker ulykker eller for eksempel omkring skolerne, siger Henrik Glintborg.

De nye fotovogne kommer på landevejene fra den 1. februar.

050115Fotovogne2.jpg

 

2:14
Midt- og Vestjyllands Politi har netop fået en mindre hær af nye fotovogne, og dermed er der nu tre gange så stor risiko for at møde en blitz i vejkanten.