Politiet opgiver at finde mor til død baby

Politiet opgiver at finde mor til død baby

Politiet opgiver at finde moderen til det døde spædbarn, der blev fundet ved Søndersø 1. december sidste år, skriver ritzau.

 Lokalpolitiet i Viborg opgiver nu at finde moren til en nyfødt baby, der blev fundet død i Søndersø ved Viborg i december sidste år. Det oplyser vicepolitikommissær Henrik Grove, Midt- og Vestjyllands Politi.

Liget af spædbarnet blev fundet den 1. december af en 12-årig pige, der var ude at fotografere ved søen.

Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

- Der kan være tale om et barn født af en udlænding på gennemrejse eller på sæsonarbejde. Eller det kan være født af danskere i dølgsmål. Det er jo kommet frem, at flere børn fødes på den måde, end vi forestiller os, siger Henrik Grove til ritzau.

Politiet har "vendt hver sten" i lokalområdet hvad angår gravide kvinder. Der har også været kontakt til psykiatrien og til chefjordemødre på fødegangene landet over.

Med en retskendelse i hånden har efterforskerne også fået adgang til oplysninger om sene aborter fra alle regioner. Men heller ikke det har givet politiet noget at gå efter.

- Vi har ikke flere løse ender. Alle henvendelser er prøvet af, og på den baggrund vælger vi at henlægge sagen nu, siger Henrik Grove.