Politiet modtager masser af våben

Mandag var første dag, hvor midt- og vestjyderne frit kunne aflevere deres ulovlige våben hos politiet. Politiet har allerede modtaget bunker af våben.

vaaben.jpg

Rifler, knive, jagtgeværer og ammunition. Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad midt- og vestjyderne ligger inde med i gemmerne. Det står klart allerede få dage efter politiet åbnede for muligheden for at aflevere ulovlige våben i en frit lejde ordning.

- Det har allerede givet en del, selvom det egentligt først var i går mandag, folk havde mulighed for at aflevere våben til os, siger vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

På stationen har de allerede modtaget en såkaldt M1 Carbine, et jagtgevær, to luftgeværer, tre salonrifler samt en større mængde ammunition.

Og billedet er det samme andre steder i det midt- og vestjyske. Årsagen til det frie lejde er, at der er sket en ændring af våbenloven, så det ikke længere et tilladt at købe et luftvåben med en kaliber større end 4.5 millimeter. Men allerede efter få dage er det tydeligt, at folk ligger inde med mange andre typer ulovlige våben end blot luftvåben.

- Vi har modtaget en gammel model Carl Gustav jagtriffel med stor kaliber foruden en lille Mauser pistol, en russisk salonriffel, et enkelt luftgevær, et dobbeltløbet jagtgevær og en sjov gammel riffel af en type vi ikke har set før, fortæller vicepolitiinspektør Allan Riis fra lokalpolitiet i Thisted.

Også politiet i Skive, Herning og Viborg har modtaget talrige våben. Skive og Herning har desuden modtaget flere store ulovlige knive.

Har man allerede et luftvåben med større kaliber end det nye maksimum på 4,5 millimeter, skulle det have været registreret hos politiet inden 1. juni og skal desuden opbevares i et godkendt våbenskab.

Frit lejde ordningen fortsætter hele juni. Da der er tale om frit lejde, behøver man ikke oplyse sit navn.