Politiet: Meget uro i nattelivet

Det har været en nat præget af vold og uroligheder flere steder i landsdelen. Politiet måtte anholde voldelige og fulde personer flere steder i det midt- og vestjyske.

- Der har været rigtig travlt!

Sådan lyder den korte opsummering hos vagtleder Carsten Henriksen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har hele natten kørt fra det ene værtshus til det andet for at dæmpe gemytterne og få styr på fulde folk, der ikke kunne opføre sig ordenligt.

Grov voldssag i Herning

Mest uro var der tidligt søndag morgen i Herning, hvor politiet kl. 6.37 måtte rykke ud til at slagsmål ved  værtshuset El Dorado i Bethaniagade. Her fandt politiet en 45-årig mand fra Herning, der var blevet slået, sparket og muligvis også trampet i hovedet.

Politiet har anholdt to 20-årige mænd, også fra Herning, der formodes at være gerningsmændene til voldssagen. De er sigtet efter den grove voldsparagraf, blandt andet fordi den 45-årige mand har alvorlige skader ved det ene øje.

- Manden ligger lige nu på sygehuset. Han er medtaget, men er dog ved bevidsthed. Vi kan dog godt være lidt bekymrede for hans øje, fortæller vagtleder Carsten Henriksen.

Politiet ved endnu ikke hvorfor de tre mænd kom op at slås, men ikke overraskende var de alle meget berusede.

Flere anholdelser

Også Thisted var der optræk til uro, da politiet ved 2.30 tiden blev tilkaldt til værtshuset Dampmøllen. Her blev en mand i første omgang bortvist fra stedet. Men da han senere vendte tilbage og opførte sig voldeligt, måtte patruljen tage ham med på stationen og sigte ham for overtrædelse af restaurationsloven.

I Holstebro måtte politiet også tage flere personer med på stationen. En af situationerne var, da en patrulje havde fat i en mand for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Men da manden i den forbindelse truede betjentene, blev han taget med på stationen. Han vil nu blive sigtet for trusler mod tjenestemand, fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.