Politiet lukkede Holstebro-diskotek

Diskotek East End holdt natten til tirsdag åbent for Holstebros unge mennesker, der havde sidste skoledag. Men på grund af manglende bevilling lukkede politiet festen.

140520_DiskotekEastEnd.jpg

Politiet lukkede natten til tirsdag en fest for 500 kommende studenter. Omkring kl. 3 rykkede politiet ud til Diskotek East End i Holstebro. Ifølge politiet havde diskoteket nemlig ikke bevilling efter kl. 2. Det fortæller Anders Olesen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Mandag var det nemlig sidste skoledag for eleverne på Holstebros ungdomsuddannelser, og det skulle fejres med manér. Og netop de mange elever gjorde det muligt for East End at holde en privat fest for eleverne. Men det var politiet ikke enig i.

- Der er uenighed om, hvorvidt det var en privat fest eller ej. Politiet mener ikke, at det var en privat fest, og derfor blev festen lukket, fortæller indehaver Rune Bach.

Bødestraf i vente

Ifølge Rune Bach er bevillingsreglerne anderledes, når det er en privat fest. Samtidig har han efterfølgende fundet ud af, at man skal anmode politiet om at holde sådanne lukkede arrangementer. Og det har han altså ikke gjort.

Nu kan diskoteket se frem til en sigtelse for overtrædelse af restaurationsloven og en bødestraf. I sager som denne lægger politiet vægt på, at beværtninger ikke må tjene på at holde åbent uden for bevillingstidsrummet. Derfor kan bødestørrelsen afhænge af, om politiet ønsker at konfiskere den ekstra times omsætning eller ej.