Politiet klar til konfrontation

Ordensmagten sætter ekstra folk på arbejde for at undgå ballade ved to demonstrationer i Herning.

021211_Gullestrup_for_retfaerdighed.jpg

Midt- og Vestjylllands Politi er forberedt på, at gemytterne kan komme i kog, når to vidt forskellige demonstrationer lørdag står over for hinanden i Herning.

- Vi har sat ekstra folk af til at holde øje med de to demonstrationer, så de ikke ryger i totterne på hinanden, siger politikommissær Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning.

De to demonstrationer kommer i kølvandet på voldtægten af en 10-årig i Gullestrup. Foreningen Stop Islamiseringen af Danmark vil demonstrere på Tinghuspladsen, og en time senere kalder bevægelsen Gullestrup for Retfærdighed til demonstration på Torvet.

Og risikoen for konfrontationer er overhængende.

- Der har tidligere været ballade ved vores demonstrationer. Men det har altid været modstanderne, der har lavet volden. Det har aldrig nogensinde udgået fra vores midte, siger formanden for Stop Islamiseringen af Danmark, Anders Gravers.

Klar til at tackle ond vilje

Erik Kristensen siger, at politiet planlægger at holde sig i baggrunden.

- Men hvis der er nogen, der viser ond vilje, er vi også klar til at tackle det. Og jeg har en klar opfordring til demonstranterne: Benyt nu ytringsfriheden ved at bruge det talte ord - og lad os så få en god dag i Herning, siger politikommissæren.

 

1:43
I morgen kulminerer uenighederne, når to vidt forskellige grupper demonstrerer i Herning