Politiet kimes ned i guld-sag

Folk, der har haft indbrud, henvender sig i stort antal til politiet i håb om at få deres værdier tilbage efter litaueranholdelser. Politiet maner til tålmodighed.

litauer3.jpg

Efter anholdelsen af en litausk tyvebande i går er Midt- og Vestjyllands Politi blevet kimet ned af folk, der har haft indbrud den seneste tid. Nu beder politiet om arbejdsro.

- Folk skal lige være tålmodige og vente med at henvende sig. Vi arbejder på sagen. Sådan lyder det fra politikommisær Jørgen Lauritsen, der står i spidsen for sagen med tyvebanden.

Tyvegodsets rigtige ejermænd skal findes

Det, politiet gør nu, er at tælle kosterne op og sortere dem. Det tager noget tid, idet der ialt er beslaglagt fem kilo guldsmykker og to kilo sølvbestik. Derefter vil politiet forsøge at finde ud af, hvor sagerne stammer fra. Blandt andet ved at sammenligne tyvekosterne med lister over stjålne sager fra de omkringliggende politikredse. Hvis der er et match, bliver ejermanden kontaktet.

I de tilfælde, hvor politiet ikke umiddelbart kan koble tyvegodset med dets oprindelige ejer, bliver værdierne lagt ud til skue i offentligheden.

- Enten lægger vi billeder på nettet eller også samler vi det et fysisk sted, hvor folk så kan komme og se det, forklarer Jørgen Lauritsen, som ikke tør skyde på, hvornår politiet er færdige med at dokumentere tyvegodset.

- Men i hvert fald indenfor et par måneder, siger han.

I forhold til selve sagen er litauerne varetægtsfængslet frem til 1. oktober. De anholdte nægter at kende noget til tyvekosterne.