Politiet: Jammer nyt minkværktøj

Politiet advarer mod jammere, som minktyve nu også har taget i brug. De kan nemlig bruges til at afbryde alarmerne, lyder den tekniske vurdering.

141223Jammer.jpg

Det er nyt for politiet, at også minktyve bruger de såkaldte jammere. Desværre er det altså et redskab, banditterne kan få succes med. Det fortæller politikommissær Bent Smedegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

- Vi har været i kontakt med vores tekniske afdeling ved Rigspolitiet i København, der fortæller, at tyvene kan bruge jammere til at afbryde alarmer, siger Bent Smedegaard.

Natten til mandag brød tyve ind ved minkavler Kurt Dalby fra Engesvang, hvor de brugte det elektroniske apparat. Men det lykkedes dem ikke at afbryde sirenen, der jagede dem på flugt.

Sikringsekspert: Nemmere ved trådløse alarmer

Ved sikringsfirmaet, HB Connection, nikker man genkendende til, at det er et nyt fænomen, at tyvene bruger jammere. Men man kan gøre det svære for tyvene ved at optimere alarmsystemet.

- Vi vidste godt, at dette ville ske på et tidspunkt, men man kan gøre det væsentligt sværere for tyvene ved at have ledningsbaserede alarmsystemer. Det er lettere for dem at forstyrre de trådløse signaler, fortæller direktør Henrik Bendtsen.

Ifølge politiet skal minkavlerne være meget opmærksomme på, at de i forvejen meget professionelle minktyve har fået endnu et værktøj.

- Det er klart, at vi skal passe endnu mere på, fortæller Bent Smedegaard.

En jammer er et elektronisk apparat, som hidtil har været brugt til at afbryde tyverialarmer ved indbrud i biler.