Politiet ind i ulvesag

Midt- og Vestjyllands Politi går nu ind i sagen om, der er skudt en ulv i landsdelen.

Det sker efter Danmarks Naturfredningsforening har anmeldt en af mændene bag Ulvefrit.dk, Jørgen Axelsen fra Skjern.

En skudt ulv?

I et tv-indslag her på TV/MidtVest den 30. maj sagde han, at han har hørt, der er blevet skudt ulve i Danmark. At skyde ulve er ulovligt, og det er derfor Danmarks Naturfredningsforening har taget skridt til anmeldelsen.

Er der beviser taget blodprøver?

Foreningen vil også have politiet til at undersøge, om det er korrekt, at der er taget blodprøver fra en død ulv? Og de vil have svar på, hvilke håndfaste beviser ulvefrit.dk har på, at ulvene skulle være sat ud i Danmark af miljøaktivister og ikke selv være vandret herop, sådan som det er opfattelsen i Naturstyrelsen.

- Jørgen Axelsen fremsætter det som en kendsgerning, ikke formodning, at miljøaktivister har udsat ulvene, men er tilsyneladende ikke i stand til at oplyse baggrunden eller kilden for sin oplysning?, skriver Danmarks Naturfredningsforening  i anmeldelsen.

Afhøres på mandag

Jens Ole Pedersen fra Midt- og Vestjyllands Politi i Ringkøbing fortæller, at første skridt i sagen er en afhøring af Jørgen Axelsen. Den er planlagt til på mandag, og før vil hovedpersonen ikke udtale sig yderligere.

Helt ude i hampen

- Det er helt ude i hampen, det Danmarks Naturfredningsforening har gang i. Men jeg vil ikke udtale mig yderligere, før politiet har afsluttet sagen, og de selvfølgelig kommer frem til, at jeg ingenting har at skjule, siger han i dag.

Bag ulvefrit.dk står, ud over Jørgen Axelsen, også Venstre politikeren Harry Jensen fra Stauning og den tidligere vildtkonsulent Robert Vestergaard Olsen fra Lemvig.

01:48 Luk video

Se indslaget fra 30. maj, hvor Jørgen Axelsen fortæller, hvad han hører på ulvefrit.dk her