Pistol, kassedyk og indrejseforbud: Politiet har kælderen fyldt efter travl aften og nat

Politiet var både forbi Silkeborg, Herning og Brande for at fylde detentionen op. Lørdag skal en stribe lovovertrædere så fremstilles for en dommer.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Politiet havde fredag og natten til lørdag hænderne fulde. Bogstaveligt talt. 

Først gik meldingen på et kassedyk i et supermarked i Herning, hvor to røvere slap afsted med flere tusinde kroner. De fik dog ikke lov at slippe langt væk. Kort efter fik en patruljevogn kontakt med en bil på motorvejen. I den befandt sig to rumænere plus udbyttet fra kassedykket. De to fremstilles i grundlovsforhør lørdag. 

I Silkeborg blev ordensmagten kaldt ud til et butikstyveri. Synderen viste sig at være en ganske god bekendt af ordensmagten. En serbisk statsborger, der aktuelt har et indrejseforbud, hvilket gør han opholder sig ulovligt i Danmark. Han kan derfor se frem til en tur bag tremmer. 

Skarpladt pistol i Brande

På Vagns Krostue i Brande fik en række gæster sig noget af en slem forskrækkelse, da en mand pludselig fremviste en skarpladt pistol. Det fik dem til at kontakte ordensmagten, der sendte en civil patruljevogn. Da den nåede frem var manden, med pistol, forduftet.

Øvrige gæsters signalement gjorde, at Politiet havde en god ide om, hvem manden var. De opsøgte ham på dennes bopæl, hvilket viste sig at være en ganske god ide. Her lå han og sov i sin seng. I lejligheden fandt man såvel pistol som en mindre mængde narko. At være i besiddelse af en skarpladt pistol giver efter stramninger i lovgivningen en ubetinget fængselsstraf. 

Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger.