Politiet gemte sig foran skoler – fem drenge kan se frem til bøder

Betjentene stod foran skolerne i civil.

Politiet gemte sig ude foran skolerne.
Politiet gemte sig ude foran skolerne.
Foto: martin sylvest Andersen, Scanpix

To betjente stod i går udenfor skolerne i Balling og Roslev i Salling og observerede de elever, der kørte på knallert i skole. De optog video og gjorde observationer af knallertkørerne.

Betjentene var klædt i civil og stoppede ingen, så eleverne opdagede ikke noget.

Indtil de civilklædte betjente senere fik assistance af seks betjente fra færdselspolitiet.  

Ved begyndelsen af første time blev de drenge, der havde kørt på knallert, kaldt ud fra undervisningen af skoleledelsen. De blev ført ud til skurene, hvor færdselspolitiet stod klar med et rullefelt, der kan måle, hvor hurtigt en knallert kan køre.

Tre ud af fire

På Balling Skole viste tre ud af fire knallerter sig at være ulovlige, og på Roslev Skole var det to ud af fem.

- Eleverne kan nu se frem til en bøde, og hvis det er anden gang, at deres knallert bliver målt, så bliver knallerten beslaglagt, og vi beholder den, fortæller Niels Bach fra Skive Politi og tilføjer:

- Vi har observeret dem køre i skole, så den gamle term om, at når du har sat knallerten, så er du fredet, den gælder ikke. For vi har set dem på deres knallerter. Ved at observere undgår vi at høre undskyldningen, at de har trukket i skole.

Politiet befandt sig på skolen, fordi Balling Skole i anledning af en tidligere aktion havde fortalt, at de havde problemer med knallerter.