Politiet: Forholdsvis rolig nytårsnat i landsdelen

To anholdelser og 32 mindre brandsager har politiet noteret sig ved indgangen til 2018. En kvinde blev anholdt efter slagsmål.

Rester fra nytårsskyts på Viborgvej i Holstebro.
Rester fra nytårsskyts på Viborgvej i Holstebro.
Foto: Flemming Christensen

- Med de ting vi ved på nuværende tidspunkt, har det været en forholdsvis rolig nytårsnat, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis.

- Der har været nok at køre til for patruljerne, men der har ikke været mere travlhed end tidligere, konkluderer han.

Han understreger dog, at der senere på dagen kan nå at indløbe anmeldelser om alvorlige ting.

To personer er blevet anholdt i løbet af natten, og så har der været 32 mindre brande fra klokken 19 nytårsaften og frem til klokken 6 nytårsmorgen.

- Vi har haft patruljer ude til 8 af brandene. To af dem er der kommet politisager ud af. Den ene er en containerbrand på Torvegade i Skive, oplyser vagtchef, Allan Riis.

Han har i skrivende stund ikke fået meldinger om skade på personer eller dyr, men der har været skader på fast ejendom.

 Slagsmål mellem kvinder

I Roslev endte en fest med håndgemæng mellem nogle kvinder.

- En 32-årig kvinde slog en anden kvinde i ansigtet, så hun fik et sæbeøje, fortæller vagtchefen.

De øvrige festdeltagere fik fastholdt kvinden, der slog, men havde svært ved at håndtere hende og valgte at ringe til politiet, som tog den stærkt berusede kvinde med til detentionen i Holstebro, hvor hun landede 6:30.

- Vi har haft en læge til at tilse hende, og nu har hun lige lagt sig til at sove. Hende skal vi have en snak med, når hun vågner, fortæller vagchefen.

Frihedsberøvet af hensyn til sig selv

I Silkeborg blev en 17-årig mand frihedsberøvet, fordi han var for beruset til at tage vare på sig selv.

- Nogle bekendte havde ringet efter en ambulance, men da den ankom, nægtede den 17-årige, der var meget desorienteret, at tage med. Derfor blev vi alarmeret kl. 0:40, da ambulancefolkene ikke turde efterlade ham, fortæller vagtchefen.

Politiet valgte at tage den 17-årige med. Det var dog ikke på grund af, at han generede nogen.

- Vi har en forpligtelse til at tage vare på udsatte personer, og ham her kunne vi ikke bare lade være, siger Allan Riis.

Den 17-årige sover nu rusen ud hos politiet. Han menes at være tysk statsborger, men det bliver endeligt afklaret, når han bliver frisk igen.