Razzia mod knallerter: Politiet fangede 14-årig dreng på ulovlig knallert

Politiet har de seneste to dage kørt en målrettet aktion mod ulovlige knallerter. Ordensmagten fik noteret en stribe forskellige lovovertrædelser.

politiet_2.jpg
Foto: Politiet

- Vi havde håbet på, at vi ikke fandt noget ulovligt. 

Ordene fra Knud Lauridsen hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro bliver fulgt op af meldingen om, at man altid finder noget, når man besøger skoler rundt omkring i området. Det er ikke tilfældigt, at det netop er knallerter, der er fokusområde for ordensmagtens indsats. 

- Vi modtager mange henvendelser fra borgere, der er nervøse for ulovlige knallerter. Der har været en klar stigning i antallet af henvendelser, derfor laver vi ekstra indsater den kommende tid, fortæller Knud Lauridsen.

Tirsdag var Politiet på Teknisk Skole i Holstebro Politiets, onsdag var man på Limfjordsskolen i Struer. Ved begge besøg var der bid. 

14-årig på ulovlig knallert

Tirsdag blev der givet 8 sigtelser i forbindelse med besøget på Teknisk Skole. Blandt andet stoppede man en bare 14-årig dreng. Han havde lånt knallerten af en ven. Da drengen var under 15 blev hans værge kontaktet. 

Onsdag i Struer var det tydeligt, at de unge havde spottet Politiet på forhånd. Således havde flere unge valgt at gå i skole netop denne dag. Det blev derfor kun til to sigtelser af mindre karakter. 

Selvom det kan ligne en begrænset fangst betegner Politiet selv indsatsen som en succes. 

- Vi vil fortsætte med at gøre det her. De ulovlige knallerter skaber bekymring og farlige situationer rundt omkring i trafikken. Derfor vil vi også fremover prioritere kræfter til den her slags indsatser. Vi finder altid noget, afrunder Knud Lauridsen.

Politiet var tilstede på skolerne i perioden fra omkring klokken 7.00 og frem til eleverne typisk møder omkring klokken 8.