Politiet er tilfreds med fotovogne

Midt- og Vestjyllands Politikreds er generelt tilfredse med fotovogne, der får bilister til sænke farten.

Jens kaasgaard 2.jpg

Midt- og Vestjyllandspoliti er den politikreds i landet, der har haft flest fotovogne på vejene, 13 af de i alt 75 nye fotovogne, der blev taget i brug i januar 2015, har base i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Men de mange fotovogne kan dog hurtigt forsvinde igen, hvis transportminister Hans Christian Schmidt (V) lykkedes med sin nye plan om at skrotte de bemandede fotovogne og erstatte dem med såkaldte stærekasser.

Men den udskiftning bifalder man ikke i Midt- og Vestjylland, hvor man er glade for de nye fotovogne:

- Fotovogne hos os fungerer rigtig godt. Vi blitzer ikke voldsomt mange mere, folk tilpasser sig og nogle bliver advaret af andre trafikanter, men det gør ikke så meget, fordi vi opnår en effekt, siger Jens Kaasgaard, der er politidirektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

I kredsen har de oplevet, at gennemsnitshastighederne er faldet, ligesom antallet af trafikdræbte i år lader til at komme et stykke under de 38 dræbte, man havde i kredsen sidste år.

Samtidig er kredsen den første, der forsøger sig med at bemande fotovogne med andet personale end betjente. Lige nu er otte administrative medarbejdere ansat til at passe fotovognene frem til 2016.

- Det har overhoved ikke givet nogle problemer. Tværtimod har det været en positiv oplevelse, siger Jens Kaasgaard.

I Politiforbundet har man ellers udtrykt bekymring for, at eksempelvis fængselsbetjente skal betjene fotovognene, da man er nervøs for, om de kan håndtere eventuelt voldelige bilisters reaktioner.

Men i Midt- og Vestjylland har man slet ikke haft episoder, hvor folk har raset ud over en af politiets fotovogne.

Jens Kaasgaard ser ikke noget problem i at HK'ere skal tillære sig nye arbejdsopgaver, da fotovogne ikke er svære at blive sat ind i:

- Det tager kun et par dage for dem at blive introduceret til det, siger han.

/Ritzau/

 

På Facebook diskuterer vores seere lige nu, hvad der skal ske med de midt- og vestjyske fotovogne.

Klik selv ind og deltage i debatten HER.