Politiet efterlyser stadig vidner

Trods varetægtsfængsling af 48-årig mand efterlyser politiet især to mænd, som kan have set Maria Møller Christensen nytårsnat.

efterforskning03-01-2010_001.jpg

Selvom en 48-årig mand fra Herning i dag blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for manddrab, ønsker efterforskningsleder Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi stadig at tale med vidner, der har set den dræbte Maria Møller Christensen i bybilledet, mellem kl. 0.30 og 11.20 nytårsnat.

- Det er meget vigtigt, at vi får alt at vide, også selvom folk tror, vi ved det i forvejen, for vi har brug for at kunne krydstjekke, hvad vidnerne har set, forklarer Ole Henriksen.

Den sigtede nægter sig skyldig

Politiet anholdt i går aftes en 48-årig mand, som boede i den opgang, hvor liget af Maria Møller Christensen blev fundet i kælderen. Manden blev anholdt på baggrund af vidneudsagn og tekniske beviser, men eftersom han nægter sig skyldig og ikke ønsker at udtale sig, ønsker politiet stadig at høre fra vidner.

To mandlige vidner efterlyses

Især er politiet interesseret i at tale med to mænd, der nytårsnat omkring kl 02 gik ad Rolighedsvej mod Nygade og Torvet, det vil sige mod øst, i Herning.

Maria Møller Christensen gik nemlig angiveligt i samme retning, et stykke foran de to mænd. De to mænd fulgtes ikke ad, men gik hver for sig, og det er politiets vurdering, at disse to mænd muligvis har set, hvor den 20-årige kvinde gik hen, og dermed er i besiddelse af vigtige oplysninger omkring hendes færden.

De to mænd beskrives begge som 20-25 år, ca 180 cm høje  og almindelige af bygning. Den ene var iført sort habitjakke, mørke bukser, hvid skjorte og bar formentlig en spids rød nytårshat.

Politiet ønsker at tale med de to mænd, også selvom de ikke har set noget.

- Selv hvis de ikke har set noget, er det lige så vigtigt, at de melder sig, således vi ved, "at de ikke ved noget", understreger Ole Henriksen.

Omkring kl. 01.25 er Maria Møller Christensen formentlig også set på hjørnet ved Vestergade og Møllegade med kurs ud ad Vestergade.